Požehnání vínu minulostí.

14.11.2010 12:47

 

V sobotu 13. 11. 2010 od 15,00 hod proběhlo ve Valticích požehnání mladým vínům. Již tradiční oslavu v Hlavním městě vína zahájil místopředseda pořádajícího sdružení Vinaři Valtice 2000 Milan Sedláček. Po přivítání hostů, mimo jiné poslance PČR Jiřího Petrů, starostu Valtic Pavla Trojana a osobu pro valtické vinaře v tento den nejdůležitější, místního kněze, otce Jiřího Grmolce. Ten se záhy ujal svého úkolu a požehnal mladým vínům. 

Následovala volná ochutnávka cca 150 vzorků mladých vín a Svatomartinských vín. Návštěvníci měli možnost ochutnat z tentokrát velké série vín akciové společnosti Vinné sklepy Valtice, společnosti Chateau Lednice, společnosti Velkobílovická vína a dalších valtických výrobců (Doleček, Dwořáček) a malovinařů. Výjimkou nebyly ani vína renomovaných rakouských výrobců, vinařství Rudi Woditska, Neustifter aj..

Tento, stejně jako loňský ročník Žehnání vínu potvrdil stoupající tendenci návštěvnosti a již dnes se můžou milovníci vína těšit na 11. 11. 2011 na 11 tou hod, od kdy ve Valticích proběhne Martinský víkend plný mladého vína a pečených husiček.